top of page
Zoeken

Emoties

Feedback tussen hoofd en hartEmotie is eigenlijk niet meer dan informatie. Informatie die het gat dicht tussen je innerlijk weten en je overtuigingen. Hoe groter het gat, hoe heftiger de emotie, hoe naadlozer hoe prettiger die emotie voelt. Denk aan een ouderwetse radio die zodra je niet op de juiste frequentie zit enorm begint te storen. Hoe dichter bij de juiste frequentie, hoe minder ruis en hoe helderder het geluid/boodschap.


Dat wat onbewust is bewust maken


Wat je eigenlijk doet is informatie van je onderbewuste naar je bewustzijn aan brengen. Waardoor je richting krijgt. Je vertelt jezelf waar je naar toe wil, waar het goed voor je is. Onafhankelijk van wat of wie dan ook in de buitenwereld.

Het gaat hierbij niet over het analyseren van je emoties. Om het moment dat iets aan ons bewustzijn komt is ons brein/ons denken daar altijd bij betrokken. Dat is namelijk wat je bewust worden is. Maar om de informatie te begrijpen is het juist zaak om het gevoel niet te gaan beredeneren, maar in plaats daarvan te gaan bevragen, er als het ware mee in gesprek te gaan.

Het is dus niet, ze zijn vervelend en we willen ervan af. Ze zijn vervelend om ons wakker te schudden en te zeggen: “Luister, Luister”. Je verteld jezelf dus iets en jij bent ook de enige die dat doet – niet de opmerking van die persoon waardoor je boos bent, maar het feit dat die opmerking je boos maakt. Door de boosheid te onderzoeken begrijp je vervolgens beter wat je daarin zo raakt en is het misschien tijd om een iets bij te stellen.Design with Ease


“Do you have a design in mind for your blog? Whether you prefer a trendy postcard look or you’re going for a more editorial style blog - there’s a stunning layout for everyone.”


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page