top of page
IMG_0166.jpg

HOE MEER BEWUSTZIJN

HOE MEER WERKELIJKE SENSITIVITEIT

WANNEER GEVOELIGHEID
OVERGEVOELIGHEID DREIGT TE WORDEN

 Vaak als je over hooggevoeligheid leest of hoort, de wijdverspreide test van Elain Aron doet, dan gaat het eigenlijk voornamelijk over de grote gevoeligheid voor externe prikkels met overgevoeligheid tot gevolg. Het wordt je teveel, je kan niets meer hebben, je wordt chaotisch, wilt nog maar een ding en dat is met rust gelaten worden.

 

 Je zou kunnen zeggen dat je op zo’n moment niet sensitief, maar overgevoelig reageert. Je reageert te sterk op wat er om je heen is, bent te sterk verbonden met je buitenwereld. Zo sterk dat het lijkt of er niet meer los van staat. Alle geluiden, beelden, geuren, emoties van anderen etc. etc. komt rechtstreeks bij je binnen, zonder filter. Je wordt meegesleept zonder dat je daar zelf nog invloed op lijkt te hebben.

 

 Er is een te verbondenheid met de buitenwereld ontstaan. Op dit punt kan je je fijngevoeligheid niet meer inzetten als kwaliteit, het is een last geworden. 

SENSITIVITEIT IS EEN BASISEIGENSCHAP

Gevoeligheid oftewel sensitiviteit is een basiseigenschap. Elk mens is in meer of mindere mate gevoelig, waarbij zo’n 20% van de mensen een gevoeligere aard hebben dan gemiddeld. Deze 20% wordt fijnbesnaarder geboren. Ze zijn opmerkingsbegaafd.

 

 Het zenuwstelsel neemt meer details waar EN vervolgens word deze informatie ook nog eens intensiever en uitgebreider gesorteerd.

MEER INFORMATIE  = MEER TE VERWERKEN

 

 Als hoogsensitief persoon vang je dus letterlijk meer informatie op dan een ander en de ga je uitgebreider aan de slag met de binnen gekomen prikkels. Want informatie, in welke vorm dan ook, vormt een prikkel voor je zenuwstelsel.

 

 De opmerkingsbegaafdheid die je hebt, brengt heel veel mooie dingen met zich mee. Juist omdat zo veel ziet, opmerkt en ervaart zie je wat er nodig is, waar behoefte is, wat mooi zou zijn, wat de beste combinatie is etc. etc. Maar kan ook veel lasten met zich meebrengen.

 Veel informatie binnen krijgen betekend namelijk ook veel informatie te verwerken. En dan ook nog eens niet zomaar verwerken, maar intensief en uitgebreid. En dat kost tijd en energie, meer tijd en energie dan iemand nodig heeft die minder informatie te verwerken heeft.

In onze maatschappij vol prikkels en indrukken is hooggevoeligheid iets waar je rekening mee moet houden, waar je naar zult moeten leven. Niet door je niet in de wereld te begeven of allerlei voorwaarden te stellen aan je omgeving, maar door op zo'n manier de wereld in te stappen dat je jezelf niet kwijt raakt.

 

  ZODRA DE LASTEN WEGVALLEN

ONTSTAAT ER RUIMTE VOOR

JEZELF EN JE KWALITEITEN

 

 Sensitief zijn betekent een oplettendheid hebben die alles aanvoelt wat er rondom je gebeurt. De paradox is dat je alleen kunt aanvoelen wanneer je niet te nauw verbonden bent met je omgeving of de ander.  

 

 Als je verbonden bent met alles buiten jezelf, ben je niet meer aanwezig om te voelen, je bent uit jezelf weggaan. Belangrijk is om aanwezig te blijven. Aanwezig in jezelf, in je binnenwereld.

 
KOM LOS
VAN DE BUITENWERELD 
EN LEEF VANUIT JE BINNENWERELD

 

 Door je keer op keer bewust te worden van de verbindingen die je onbewust aangaat met de buitenwereld verbreek je deze verbindingen.  En komt er ruimte voor jou, je kom je weer in je kracht.

 De buitenwereld heeft niet meer zoveel rechtstreekse invloed op je. Je voelt je eigen behoeftes beter. Je reageert niet meer op alles, dingen komen niet meer zo hard binnen. Je bent niet meer zo snel van je stuk te brengen. Je bent er voor jezelf en niet voor een ander.

 

HOE MEER BEWUSTZIJN

HOE MEER WERKELIJKE SENSITIVITEIT

 Door je bewustzijn te vergroten en de periode van onbewustzijn kleiner en kleiner maken.  Opmerken en waarnemen wat er gebeurt, wat je doet, wat je niet doet. Je leert bewust aanwezig zijn. Je leert er te zijn. IK BEN ER.

Terug naar jezelf is een programma vol zingeving, zelfcompassie en transformatie.

 

 

Ik ben opgeleid bij HOLOS Academie voor Massagetherapie 
Netwerklogo.jpg
bottom of page